📓 3 ustvarjalne ideje za praznične dni

Bliža se prazničen čas obiskov, družinske peke, skupnega druženja in ustvarjanja. Otroci obožujejo božično-novoletno vzdušje, ko mesto osvetlijo lučke in prostore popestrijo okraski.

Ustvarjanje je otrokom sproščujoče, predvsem pa uživajo v svobodi, da izdelajo nekaj popolnoma po svojem okusu! Predstavljamo vam 3 enostavne ustvarjalne ideje za praznične dni, ki bodo pritegnile tudi najmlajše.

 

 1. LISTNATI OKRASKI

 Potrebščine:

  • Suho listje
  • Vodenke in čopič
  • Tanka vrvica ali sukanec

Najboljši čas za izdelovanje teh okraskov je prav zdaj, ko so tla polna suhega listja in še niso prekrita s snežno odejo. Med popoldanskim sprehodom ali pa na poti iz trgovine lahko naberete suho listje različnih oblik in velikosti. Na suh list lahko otrok naslika kar koli – božične in zimske motive ali pa kaj bolj abstraktnega. Ko se barva posuši, na listni pecelj navezite tanko vrvico v zanko in že je okrasek nared za na jelko!

 

2. KRISTALNA SLIKA

 Potrebščine:

  • Univerzalno tekoče lepilo
  • Sol
  • Debelejši papir (npr. risalni list ali papirnat krožnik)
  • Vodenke in čopič
  • Posoda, v katero stresemo odvečno sol

Slikanje s soljo ima čaroben učinek, saj deluje kot bi bila slika iz kristala ali obarvanega ledu! Na debelejši papir (npr. risalni list ali papirnat krožnik) s tekočim lepilom narišemo poljuben motiv. Sliko potresemo s soljo toliko, da je ves motiv prekrit. Da odstranimo odvečno sol, sliko otresemo. Zdaj lahko začnemo z barvanjem. Po motivu barvamo s čopičem le z rahlim dotikanjem. Sijočo sliko lahko občudujete takoj, da bo barva popolnoma suha pa jo je najbolje pustiti, da se suši čez noč.

 

3. VOŠČILNICA SNEŽAK

Potrebščine:

  • Moder papir
  • Tempere (bela, črna, oranžna)
  • Čopič

Le kaj še tako lepo izkazuje pozornost kot je ročno naslikana voščilnica! Otroške risbe, slike in voščilnice mnogi radi obdržijo še leta. Izdelava te voščilnice je zabavna za otroke vseh starosti.

Tukaj je ideja za zimski motiv: 

Z belo tempero pobarvamo zgornjo polovico dlani s prsti. Dlan pritisnemo na moder papir. Odtisi prstov so naši snežaki, nato vsakemu s čopičem dodamo nos, gumbe in klobuk.

 

 

zimski set tetra pleničk

Po navdihujočem ustvarjalnem dnevu še kako prijata topla kopel in sušenje z mehko tetra pleničko - tako malčkom kot odraslim! Ker so pleničke iz izredno nežnega, 100% OEKO-TEX bombaža, so veliko bolj primerne za sušenje las kot brisače, saj z njimi poskrbimo za nežno sušenje po kopanju, ki las ne poškoduje. Za dojenčke je seznam uporabnosti tetra pleničk še daljši - več si lahko preberete v članku Zakaj so tetra pleničke nepogrešljive pri dojenčkih?

Nov v kolekciji je poseben set dveh tetra pleničk s čudovitim pravljičnim zimskim motivom! 

NAROČI ZIMSKI SET TETRA PLENIČK ➝

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj