🎧 Tjaša Hudolin, družinsko življenje

Tokrat smo se z največjim veseljem podali v lahkoten pogovor z gostjo Tjašo Hudolin – mamico dveh otrok, ljubiteljico mode in ustvarjalko vsebin na Instagramu.

 

Poslušaj tudi na: Apple Podcasts Spotify Google Podcasts 

 

Vzgajati punčko in fantka

S partnerjem Aljažem imata hčer Kjaro in sina Filipa. Med otrokoma sta dobri dve leti in pol razlike, kar se Tjaši zdi prijeten razkorak – prvorojenka Kjara se je namreč ob prihodu malega Filipa že nekako bolje zavedala sveta. Odnos med sestrico in bratcem se je razvijal različno po obdobjih. Ko je bil Filip novorojenček, je Kjara takoj lepo skrbela zanj. Značilni ''sorojenski spori'' so se začeli takrat, ko je začel mali Filip bolj raziskovati in grabiti po Kjarinih igračah. Tudi to obdobje je minilo in zdaj imata trenutke, ko se kregata, ko se skupaj igrata, pa tudi trenutke, ko se niti ne menita drug za drugega.

 

Dnevna dinamika

Čeprav dela Tjaša od doma, ni nikoli razmišljala, da otrok ne bi dala v vrtec. Je pomemben za socializacijo in oba otroka ga rada obiskujeta. Sama lahko tako izkoristi dopoldneve za delo in opravke, pa tudi sprostitev in čas zase. Popoldneve navadno preživijo skupaj.

Oba z Aljažem sta družinski osebi in si vzgojo ter družinske opravke razporedita. Ker ima on popoldan treninge, pogosteje prevzame večerno rutino. V starševski vlogi si stojita ob strani in imata navadno enak pristop.

 

Splet je razširil prostor za primerjavo

Tjaša si prizadeva, da se otroka razvijata po svojih preferencah. Ne želi si na primer, da bi postal Filip nogometaš zgolj zato, da bi šel po očetovih stopinjah. Verjame pa, da so interesi tudi zapisani v genih, saj je bil že Aljažev oče nogometaš.

To se navezuje tudi na njena želja glede vzgoje in kaj bo otrokoma ostalo za vse življenje – naj se ne primerjata z drugimi. Naj vesta, da sta edinstvena in naj počneta to, kar ju veseli.

Otroci odraščajo v okolju, v katerem je čedalje več opornic za primerjavo. S spletom se je prostor za stalno primerjanje z drugimi žal še razširil.

 

Najlepši del materinstva

…so večeri, ko je cela družina doma in se skupaj počasi odpravljajo spat – vsakdanji trenutki, ki so neprecenljivi.

 

 

 

Poslušaj tudi na: Apple Podcasts Spotify Google Podcasts 

 

 TETRA DARILNI SET

Tetra pleničke so nepogrešljive v vsakem domu z malimi otroki! Izredno mehke Minimellows muslin tetra pleničke so narejene iz 100% bombaža s certifikatom OEKO-TEX® in zagotavljajo popolno zračnost, mehkobo in udobje

So popolno darilo ob rojstvu punčke ali fantka, na voljo pa je tudi darilni set, ki vključuje ročno ilustrirano čestitko.

NAROČI SVOJ DARILNI PAKETEK ➝

 

Komentiraj