📓 4 ustvarjalne ideje za velikonočne praznike

Najmlajši se učijo ob vsaki aktivnosti in stvar hitro vzamejo kot igro, zato je ustvarjanje z njimi v veliko veselje in enostavno. Pripravili smo 4 ustvarjalne ideje za velikonočne praznike, ki jih lahko počnejo tudi najmlajši, da bodo velikonočne praznike izkusili barvito in ustvarjalno.

 

1. KARTON JAJC NAJ BO MALČKOV VELIKONOČNI PAPIR 

Barvanje jajc je vsem dobro znana tradicija in morda se boste tega lotili tudi pri vas doma – a tudi s kartonom, v katerem so bila jajca, je lahko malček še kako ustvarjalen. Karton jajc je zanimive oblike in prijetno mehek na otip, zato je varno, da se malček z njim igra sam. Karton jajc je idealen za barvanje, saj se nanj prime skoraj da vse – od voščenk, vodenk, flomastrov... Vašemu otroku bo gotovo v zabavo, da je tokrat podlaga za barvanje nekoliko drugačne oblike!

 

2. SVET V ŠKATLICI

Otroci imajo radi igro s plastelinom, razen tega pa je gnetenje plastelina in ustvarjanje z njim koristno za razvoj motorike prstov. Figurice, ki jih izdela, lahko popredalčka po posameznih udolbinicah kartona za jajca in ker se karton lahko odpira in zapira, malčke fascinira, da za figurice ustvari svoj svet. Malček si lahko zamisli tudi tematiko in karton jajc pobarva tako, da bo primeren okolju, v katerem se figurice skrivajo – lahko je tema morje, gozd ali pa namišljen svet.

 

3. BALINČKANJE Z VELIKONOČNIMI JAJCI

Pri velikonočnih jajcih se zabava ne ustavi pri barvanju teh – ker so jajca trdo kuhana in moramo lupino streti, da jajce pojemo, smo lahko tudi pri tem ustvarjalni. Vaš malček je lahko super pomočnik pri odpiranju jajc in pri tem se bo gotovo zabaval. Balinčkanje z velikonočnimi jajci je ustvarjalna igra, ki se jo lahko igrate z malčkom, še bolje na prostem. Balinčke za spremembo zamenjajte z jajci, po igri pa bo tudi jed že skoraj pripravljena!

 

4. PIŠČANČJA ŠTAMPILJKA

Za piščančjo štampiljko potrebujete le nekaj (rumene) barve, plutovinsat zamašek, barvico in idealno malo debelejši papir. Malček lahko dno plutovinastega zamaška potunka v barvo in z njim štemplja po papirju. Z barvico lahko nastalim krogcem dodamo oči, kljunček in nogice, da jih oblikujemo v luštne piščančke!

 

Tako med počitkom kot tudi pri ustvarjanju je vašemu malčku odlična družba zajček Aiko, med drugim tudi mojster v skakljanju! Je izredno mehek in živahne barve, zato ga malčki obožujejo in se nanj hitro navežejo.

 

Komentiraj