šŸ““ 5 idej za rojstnodnevne igre

Bi rekli, da je na rojstnodnevnem praznovanju malčkov viŔek zabave rojstnodnevna torta? Verjetno res, a za skupino radovednih glavic je čeŔnja na vrhu torte gotovo skupna igra s prijatelji! Izbrali smo 5 domiselnih aktivnosti, ki bodo malčke na praznovanju zabavale vseskozi.

Ā 

Ā 1. GLASBENI KIPI

Ta igra je klasika. Je ena najbolj priljubljenih med mlajÅ”imi otroki, pa tudi malo starejÅ”i se je ne branijo. Igrica je usmerjena predvsemĀ v razvoj motorike, otrokom pa se pri njej izboljÅ”uje tudi koncentracija in sposobnost posluÅ”anja.

Vrtimo glasbo, na katero otroci pleÅ”ejo. Glasbo nenapovedano ustavimo in takrat morajo otroci zamrzniti. Če se kdo premakne, gre ven s plesiŔča in prevzame vrtenje glasbe. Ko se glasba nadaljuje, otroci spet pleÅ”ejo in, ko se glasba spet ustavi, prevzame mesto upravljalca glasbe otrok, ki se je v tiÅ”ini premalknil.

Ā 

2. ''KAJ MANJKA?''

Ta igra izziva spomin in zahteva popolno pozornost malčkov ā€“ kar nekoliko olajÅ”ajo raznoliki predmeti. Igra spominja na nalogo iz ugankarske revije, a postane Å”e zabavnejÅ”a izven papirja in ko jo otroci reÅ”ujejo skupaj. Ā Ā 

Otrokom zberite njim znane predmete na kup. Dajte jim par minut, da si predmete ogledajo in nato enega skrito odstranite; naj uganejo, kateri predmet manjka.

Ā 

3. SLAVNOSTNA SLIKA

Je vaŔega otroka že zasrbelo risati po stenah? Slavnostna slika je alternativa temu, poleg tega pa ostane prav poseben spomin na koncu rojstnega dne.

Z ogromno slikarsko povrÅ”ino dobi risanje novo dimenzijo. Malčkom priskrbite npr. dolgo rolo papirja, več listov zlepljenih skupaj, ali pa kakÅ”en velik karton, tako da bodo imeli vsi prostor risati na isto povrÅ”ino. Na voljo imajo lahko najrazličnejÅ”e barve ā€“ od vodenk, barvic, flomastrov, voŔčenk in druge.

Ā 

4. LOV NA PRIBOLJÅ KE

Ta igra je nekaj med balinčkanjem in igranjem pikada za otroke. Ker najmlajŔi pogosto ne znajo slediti pravilom ali tudi ne razumejo koncepta zmage, bodite pozorni na to, da so priboljŔki na razpolago za vse in ne le za tiste, ki jim uspe spraviti žogico znotraj ciljne tarče.

S kredo na tleh nariŔemo par metrov veliko ciljno tarčo (krogce v krogcih). V vsak krogec damo nekaj priboljŔkov. Otroci balinčkajo z malimi žogicami. Ko žogica pristane, je priboljŔek najbližji žogici mala nagrada za otroka.

Ā 

5. PAKET PRESENEČENJA

Ta igra bo dražila radovednost otrok do zadnjega trenutka. Ker je otrokom glavni cilj priti do paketka, res ni pomembno, kakÅ”en je zavijalni papir ā€“ mirno lahko uporabite tudi časopisni papir ali druge alternative novemu zavijalnemu papirju.

Zavijte Å”katlico majhnih priboljÅ”kov v papir. Paketek nato zavijte Å”e enkrat in nadaljujte dokler Å”katlica ni zavita vsaj s toliko sloji kot je otrok. Otroci naj sedijo v krogu in si ob glasbi podajajo paketek. Ko se glasba ustavi, odvije otrok, pri katerem je paketek, prvi sloj. Igro nadaljujejo, dokler ne pridejo do Å”katlice s priboljÅ”ki. Srečna oseba, ki odstrani zadnji sloj papirja, si lahko kot prva izbere svoj priboljÅ”ek, nato pa preostale razdeli prijateljem. Ā 

Ā 

mokasinke

Otroci na rojstnodnevni zabavi ne varčujejo z energijo, zato je dobra obutev ključ do zadovoljnih stopalc. Pri Minimellows imamo izrednoĀ mehke in udobne mokasinke, ki so na voljo v večih modelih. Vsi modeli so primerni tako za igro notri kot tudi vĀ suhem vremenu zunaj.

mokasinke

Ā 

Komentiraj