📓 5 idej za rojstnodnevne igre

Bi rekli, da je na rojstnodnevnem praznovanju malčkov višek zabave rojstnodnevna torta? Verjetno res, a za skupino radovednih glavic je češnja na vrhu torte gotovo skupna igra s prijatelji! Izbrali smo 5 domiselnih aktivnosti, ki bodo malčke na praznovanju zabavale vseskozi.

 

 1. GLASBENI KIPI

Ta igra je klasika. Je ena najbolj priljubljenih med mlajšimi otroki, pa tudi malo starejši se je ne branijo. Igrica je usmerjena predvsem v razvoj motorike, otrokom pa se pri njej izboljšuje tudi koncentracija in sposobnost poslušanja.

Vrtimo glasbo, na katero otroci plešejo. Glasbo nenapovedano ustavimo in takrat morajo otroci zamrzniti. Če se kdo premakne, gre ven s plesišča in prevzame vrtenje glasbe. Ko se glasba nadaljuje, otroci spet plešejo in, ko se glasba spet ustavi, prevzame mesto upravljalca glasbe otrok, ki se je v tišini premalknil.

 

2. ''KAJ MANJKA?''

Ta igra izziva spomin in zahteva popolno pozornost malčkov – kar nekoliko olajšajo raznoliki predmeti. Igra spominja na nalogo iz ugankarske revije, a postane še zabavnejša izven papirja in ko jo otroci rešujejo skupaj.   

Otrokom zberite njim znane predmete na kup. Dajte jim par minut, da si predmete ogledajo in nato enega skrito odstranite; naj uganejo, kateri predmet manjka.

 

3. SLAVNOSTNA SLIKA

Je vašega otroka že zasrbelo risati po stenah? Slavnostna slika je alternativa temu, poleg tega pa ostane prav poseben spomin na koncu rojstnega dne.

Z ogromno slikarsko površino dobi risanje novo dimenzijo. Malčkom priskrbite npr. dolgo rolo papirja, več listov zlepljenih skupaj, ali pa kakšen velik karton, tako da bodo imeli vsi prostor risati na isto površino. Na voljo imajo lahko najrazličnejše barve – od vodenk, barvic, flomastrov, voščenk in druge.

 

4. LOV NA PRIBOLJŠKE

Ta igra je nekaj med balinčkanjem in igranjem pikada za otroke. Ker najmlajši pogosto ne znajo slediti pravilom ali tudi ne razumejo koncepta zmage, bodite pozorni na to, da so priboljški na razpolago za vse in ne le za tiste, ki jim uspe spraviti žogico znotraj ciljne tarče.

S kredo na tleh narišemo par metrov veliko ciljno tarčo (krogce v krogcih). V vsak krogec damo nekaj priboljškov. Otroci balinčkajo z malimi žogicami. Ko žogica pristane, je priboljšek najbližji žogici mala nagrada za otroka.

 

5. PAKET PRESENEČENJA

Ta igra bo dražila radovednost otrok do zadnjega trenutka. Ker je otrokom glavni cilj priti do paketka, res ni pomembno, kakšen je zavijalni papir – mirno lahko uporabite tudi časopisni papir ali druge alternative novemu zavijalnemu papirju.

Zavijte škatlico majhnih priboljškov v papir. Paketek nato zavijte še enkrat in nadaljujte dokler škatlica ni zavita vsaj s toliko sloji kot je otrok. Otroci naj sedijo v krogu in si ob glasbi podajajo paketek. Ko se glasba ustavi, odvije otrok, pri katerem je paketek, prvi sloj. Igro nadaljujejo, dokler ne pridejo do škatlice s priboljški. Srečna oseba, ki odstrani zadnji sloj papirja, si lahko kot prva izbere svoj priboljšek, nato pa preostale razdeli prijateljem.  

 

mokasinke

Otroci na rojstnodnevni zabavi ne varčujejo z energijo, zato je dobra obutev ključ do zadovoljnih stopalc. Pri Minimellows imamo izredno mehke in udobne mokasinke, ki so na voljo v večih modelih. Vsi modeli so primerni tako za igro notri kot tudi v suhem vremenu zunaj.

mokasinke

 

Komentiraj