📓 5 zabavnih iger na snegu

Ko je zunaj mrzlo, je zelo mamljivo preživeti dan doma na toplem. Res je, da je ze sam pogled na zasneženo naravo prečudovit, a za popolno zimsko izkušnjo se izplača dobro obleči in iti ven - na sneg! Predstavljamo vam 5 zabavnih iger, s katerimi boste vi in vaši malčki vzljubili čar snega in iger na prostem pozimi.

1. SNEŽAK V STOJI NA GLAVI

Kepanje in izdelava snežakov sta klasika zimskih iger. A poskusite narediti snežaka obrnjenega na glavo - to je enostaven in zelo duhovit preobrat v podobi snežakov kot jih poznamo! Ne pozabite izkoristiti priložnosti in bodite kreativni pri postavitvi snežakovih nog - zdaj, ko je obrnjen na glavo, mu lahko štrlita vsaka v svojo smer, morda ima več kot dve nogi ali pa jih spretno drži v špagi! 

2. LISIČKA IN ZAJČKI

Pri tej igri je oseba na čelu vrste lisička, vse za njo pa so zajčki. Lisica hodi po snegu. Včasih dela večje korake, včasih manjše, lahko tudi skoči razkoračeno ali pa skaklja po eni nogi. Zajčki ji sledijo in, da se njihovih odtisov ne pozna v snegu, morajo slediti točno tako, kot je pot prehodila lisica. Cilj igre je, da se v snegu poznajo le stopinje lisice, saj lisička sicer zajčke zlahka izsledi in pohrusta! 
Naslednji dve igri sta si podobni, a v eni ciljamo s snegom, v drugi pa ciljamo sneg!

3. SNEŽNA CILJNA TARČA

Izberite si drevo, v katerega ciljate s snežnimi kepami. Lahko tudi označite polja in določite, koliko točk je kateri zadetek vreden. Sneg je pri tem natančen kazatelj, kam točno ste drevo zadeli!

4. SNEŽNI STOLP

Pri tej igri dajte najprej snežne kepe eno na drugo tako, da ustvarite visok stolp. S tršim predmetom nato ciljajte v stolp in ga skušajte zrušiti. Najbolje je, da pade v kar se da malo zadetkih!

5. SNEŽNA PEKARNA

Sliši se tako protislovno, da morda niti ne pomislimo, kako odlično lahko s snegom pečemo potičke, piškotke in tortice. Na sneg vzemite s seboj modelčke za piškote, kanglice ter lopatke. Malčki lahko s pripomočki za igro v peskovniku spečejo tudi odlične priboljške iz snega! 
Po vseh igrah na snegu se še kako priležeta skodelica vroče čokolade in sladek spanec ob mehki ninici kot je zajček Aiko! 

Komentiraj