📓Kako malčku izbrati pravilno velikost obutve?

Moči dobre obutve ni za podcenjevati – h kriteriju dobrega pa spadajo tako udobje, kot tudi varnost, kvaliteta, material in nenazadanje tudi pravilna velikost čevlja.  

Malčkova prva obutev je eden najbolj prikupnih nakupov, ki jih boste opravili. Na temo dojenčkove obutve od rojstva do prvih korakov smo pisali že v enem prejšnjih člankov, ki si ga lahko preberete na tej povezavi. V tokratnem članku pa smo se osredotočili na malo znanost, kako izbrati malčku pravilno velikost obutve ter po korakih našteli, kako izmeriti velikost otrokovih stopal.

Primerna velikost čevljev je zelo pomembna za pravilno rast in razvoj malčkovih stopal. Slabo prilegajoča se obutev lahko pri otrocih povzroča več težav – preveliki čevlji lahko povzroči drsenje stopal naprej in tako prevelik pritisk na prste, pretesni čevlji pa lahko povzročijo vraščanje nohtov in žulje. Ker malčki še nimajo dobro razvitih živčnih končičev na stopalih, pogosto niti sami ne čutijo, če so jim čevlji pretesni, zato jim moramo pri izbiri čevljev pomagati ter tudi kasneje sproti preverjati, ali so jim čevlji še prav. 

Pri nakupu obutve za malčke je dobro, da se ne ozirate le na smernice po starosti, ampak vedno pregledate tudi velikost v centimetrih, saj stopala rastejo zelo različno hitro.  

Za popolno prileganje čevljev in natančno merjenje malčkovih stopal sledite naslednjim korakom:

  1. Raztegnite otrokovo boso stopalo na ravni površini in se prepričajte, da njegovi prsti niso zviti. 
  1. Ob stopalo položite merilni trak ali ravnilo in ga izmerite od zadnjega dela pete do najdaljšega prsta na nogi. 
  1. Na ta način izmerite obe stopali. (Tako kot pri odraslih osebah,) je tudi pri malčkih povsem normalno, če stopali nista enako veliki, a za izbiro čevljev si zapišite večjo meritev.
  1. Ko ima otrok obute čevlje, nežno pritisnite na prst čevlja - med prsti in sprednjim delom čevlja mora biti približno en centimeter prostora.
  1. Med peto in zadnjim delom čevlja mora biti dovolj prostora, da lahko vmes vstavite mezinec.
  1. Širino čevlja preverite tako, da na obeh straneh najširšega dela otrokovega stopala lahko primete majhen košček materiala.

 

 

minimellows copatki 

Malčkovim ljubkim stopalcem se odlično podaja mehka, prijetna in kvalitetna obutev čudovitega dizajna, kot so Minimellows copatki - narejeni z ljubeznijo do korakanja, dobrega videza in toplih stopal. Te so primerni tako za notranje prostore, od zdaj vse bolj pomladnih marčevskih dni pa tudi za zunaj v suhem vremenu. Copatke lahko radoživo nosijo tako navdušenci korakanja kot te, ki bodo to še postali. 

OGLEJTE SI KOLEKCIJO MINIMELLOWS COPATK ➝

 

 

Komentiraj