📓 3 razlogi, zakaj imeti nočno lučko za otroke

Nočna lučka je idealen pripomoček, da ustvarite malčkom prijetno vzdušje za lahkotno spanje. Našteli smo 3 lastnosti nočnih svetilk, zakaj jih otroci ljubijo in kako tudi staršem pridejo prav!

 

  1. Nočna svetilka odganja bav bava

Bodimo iskreni – ne glede na to, kako zelo malčke prepričujemo, naj se je ne bojijo - tema zna biti kar grozna. Seveda je strah popolnoma odveč, a v nočnem vzdušju otroška fantazija še hitreje podivja in v temi si zna otrok predstavljati marsikatera grozna bitja, ki bi se jih bal prav vsak! Čar nočne svetilke je gotovo v tem, da otroka sprošča, da zaspi in mu daje občutek varnosti, s katerim se lažje potopi v sladke sanje.

 

  1. Prijeten ambient, ki vabi k spanju

Preskok iz svetle dnevne sobe (po možnosti s prižgano televizijo) v temno spalnico (kjer naj bi malček naenkrat zaspal) je ogromen. Pravzaprav zna delovati celo kazensko. Razlika v obeh ambientih je velika, zato je otroku v pomoč, da ima v spalnici nočno lučko s prijetno svetlobo – najbolje tople rumene ali rdeče barve, ki mu olajša prehod iz živahnega razpoloženja v globok spanec.

 

 

  1. Zbujanje sredi noči je manj moteče

Ko se otrok zbudi sredi noči, mu diskretna svetloba nočne lučke zagotavlja udobje, saj je svetloba ravno pravšnja za orientacijo (če gre na primer že sam na stranišče) in ne premočna, da bi ga popolnoma prebudila. V takšnih primerih je nočna svetilka v pomoč tudi staršem, ki ponoči vstanejo za hranjenje ali pa previjanje malčka. Ob diskretni svetlobi nočne lučke je jasno, da gre za kratek opravek, po katerem še ni čas za vstajanje.

 

Minimellows ponosno predstavlja novinca med Minimellows izdelki – nočni lučki Panda in g. Polarni Medvedek – obe izdelani v Sloveniji. S svojo prijetno rumeno svetlobo začara malčkom spalnico polno topline, v kateri bi rade volje zaspal prav vsak!

OGLEJTE SI MINIMELLOWS NOČNE LUČKE ➝

Komentiraj