šŸŽ§ Anja Tomlje: 38. teden nosečnosti

Tokrat je z Ajdo poklepetala Anja Tomlje ā€“ na Instagramu poznana kot dearkitchen, mamica dvema fantkoma in nosečka, ki z družino živi v Luksemburgu.

Ā 

PosluÅ”aj tudi na:Ā Apple PodcastsĀ |Ā SpotifyĀ |Ā Google PodcastsĀ 

Ā 

Priprave na porod skupaj z družino

V skoraj 38. tednu so končno pripravili vse, kar potrebujejo. Veliko se pogovarjajo, pa tudi oba sinova sodelujeta pri pripravi. Zdaj pričakujejo Ŕe tretjega fantka!

Želi si, da bi bil porod čim bolj brez komplikacij. Prvi porod je bil zelo težek in tudi z dulo je imela velik strah, pri drugem je imela carski rez zaradi zdravstvenih razlogov, zdaj pa zaenkrat vse kaže, da bo porod normalen, zato malo telovadi, zdravo jĆ©, pije čajčke, meditira, ter dela afirmacije, da bo vse potekalo kot mora.

Anja je prvič rodila v Dubaju, drugič pa v Luksemburgu, oba otroka imata slovenski potni list. Dubaj svojih potnih listov sploh ne daje, Izak, ki se je rodil v Luksemburgu, bo pa lahko za luksemburÅ”ki potni list zaprosil kasneje ā€“ opraviti bo moral le jezikovni izpit.

Tretjega otroka prav tako načrtuje roditi v Luksemburgu. Poroda tam ne bi znala primerjati s porodom v Sloveniji, so pa v Luksemburgu zelo odprti za naravne porode in je tam na sploŔno zadovoljna.

Ā Ā 

Å tirje jeziki na en mah

Izak je Ŕe v vrtcu, David pa je že v Ŕoli, saj začnejo otroci tam hoditi v Ŕolo v letu, ko jih dopolnijo 4. Ta začetek Ŕole je morda primerljiv z malo Ŕolo v Sloveniji. Še vedno se igrajo, a je vse skupaj bolj strukturirano kot vrtec.

David govori slovensko, angleÅ”ko, francosko in luksemburÅ”ko; Izak pa zaenkrat bolj malo govori, a razume slovensko, medtem ko imajo francosko in luksemburÅ”ko v vrtcu, zato to verjetno tudi kar razume. David je imel kar velik preskok v Å”olo, saj je prej obiskoval privaten vrtec v angleŔčini in francoŔčini, potem je bila pa Å”ola v luksemburŔčini ā€“ a tudi to je David obvladal v 9ih mesecih! Otroci se res neverjetno hitro naučijo.

Zdaj živijo tam tri leta in pol. PremiŔljujeta o tem, da bi se rada vrnila v Slovenijo, ampak je veliko odvisno od službe.

Ā 

Opora socialnih omrežij

Pred parimi meseci je Anja na Instagramu spregovorila tudi o manj prijetnih izkuÅ”njah, tudi o neuspeli nosečnosti. Zdaj ko je že blizu roka, je bolečino že predelala in govori si, da se vse zgodi z razlogom ā€“ da je bilo tudi pri splavu verjetno z otrokom kaj narobe.

Spontani splavi in neplodnost so na srečo vse manj tabu tema. Če se o tem govori, vidiÅ”, da nisi edina, da se to dogaja pogosto, ter da v tej izkuÅ”nji nobena ni sama. Tudi njej je bilo v uteho, da je videla, da v tem ni edina, da kljub vsemu lahko pride do srečnega konca, da obstajajo možnosti, da se z nekom posvetujeÅ”. To jeĀ res dobra plat socialnih omrežij. Ā 

Ā 

Čarobno obdobje prvih 6 tednov

Anja se izjemno veseli prvega obdobja z otrokom. V Luksemburgu je v porodniÅ”nici tako, da je lahko partner pri tebi ves čas ā€“ celo spi lahko v porodniÅ”nici. Čas, ki ga bodo imeli tam skupaj, je neprecenljiv. Na srečo pride njena mama, ki bo medtem pazila na Davida in Izaka. Splanirali so si tudi tako, da imajo 6 tednov po porodu vsi prosto in ves čas preživijo skupaj.

To se ji zdi res čarobno obdobje ā€“ tudi če vzame v zakup nespečnost, pa da bo morda kdaj težko, ko bo priÅ”lo do konfliktov s tremi otrokiā€¦a na to se pripravlja in res se veseli predvsem teh skupnih trenutkov. Od materialnih priprav so ji nepogreÅ”ljive nosilke, ker ima lahko potem novorojenčka pri sebi in hkrati poskrbi za starejÅ”ega sina. VÅ”eč so ji tudi kvalitetne podloge za igro, na kateri so lahko vsi skupaj.

Ā 

Nasvet starÅ”em in bodočim starÅ”emā€¦

Da si vzamejo teh 6 tednov po porodu prosto ā€“ da preživijo dober mesec v krogu družine z novim članom, da se povežejo in tudi zato, da mamica okreva. Ā 

Ā 

Ā 

PosluÅ”aj tudi na:Ā Apple PodcastsĀ |Ā SpotifyĀ |Ā Google PodcastsĀ 

Ā 

Čudovita javorjeva barva mokasink poleti na stopalcih žari s svojim zemeljskimĀ tonom. Minimellows mokasinke so popolna obutev tako za prveĀ korake malih mehkih stopalc kot tudi za urne korake skakajočih malčkov.Ā 

PREGLEJTE KOLEKCIJOāž

Ā 

Ā 

Komentiraj