🎧 Nataša Gostinčar Petre: Lomljenje tabujev

V tokratnem pogovoru je z nami gostja Nataša Gostinčar Petre – mamica trem otrokom, blogerka, simpatična influenserka in velika zagovornica prikazovanja realnega življenja. Nataša je znana po tem, da razkriva tabu teme in stalno ozavešča o normalnosti ter realnosti tem kot na primer dojenje ali pa ženska postava.

Poslušaj tudi na: Apple Podcasts | Spotify Google Podcasts 

 

Dojenje v javnosti  

Nataša svojega prvega otroka ni dojila, pri drugemu otroku pa se je na dojenje pripravila. Veliko je brala na to temo, na facebooku je bila v skupini Dojiva se, predvsem pa je pri sebi razčistila, da je popolnoma normalno dojiti kjer koli – tako kot jemo zunaj vsi ljudje, je normalno, da dojimo tudi v javnosti.

 

Odprtost pride z leti in z izkušnjami

Kot blogerka in influenserka je Nataša izpostavljena javnemu mnenju in s tem tudi nevšečnostim kritik številnih ljudi, a pravi, da te že kar spregleda. Vsak ima pravico do svojega pogleda na svet in sama rada živi odprto, brez zadržkov, odkrito. Takšnega mišljenja ni bila od nekdaj – pravi, da to pride z leti in z izkušnjami.

Ima 3 otroke in ni ji težko prizanti, da ni vse vedno enostavno. ‘’So slabi dnevi, so dobri dnevi, recimo tudi pomoč starih staršev je zelo dobrodošla…’’. Pet let je bila z dvema otrokoma doma, a zaželela si je se naprej učiti, se izobraževati, se razvijati v tem, kar jo je še vedno zanimalo.

Njen drugi otrok, hčerka Jerca, se je rodila kot nedonošenček in s posebnimi potrebami. Kljub temu, da ji tako dobro uspeva pravi, da ni prepričana, ali je zares močna, saj ‘’Vsak starš, ki se mu to zgodi, mora s tem živeti.’’ Pravi, da tega morda nikoli ne sprejmeš popolnoma, saj imaš stalno misli, kako bi otroku pomagal, da bi mu bilo bolje.

Tako kot pravijo, da čas zaceli vse rane, je tudi pri njej trajalo kakšni dve leti, da je sprejela hčerkino stanje. Včasih je težko, ko ljudje sprašujejo, a na primer otroci sploh ne sprašujejo toliko – pa tudi če, jim Jerca sama odgovori, da se je tako rodila in otroci to sprejmejo.

 

Načini vzgoje od prvega do tretjega otroka

Njen sin bo šel zdaj v srednjo šolo in je v letih, ko je že bolj uporniški. Včasih jo ta prehod v najstniška leta tudi skrbi, a zdi se ji dobro, če ga spodbuja pri njegovih hobijih, saj s tem ohranja zanimanje za neko stvar in se v tem razvija naprej.

Pri svojemu prvemu sinu Jaku pravi, da je imela čisto drugačen način vzgoje kot pozneje. Imela je drugačen pogled na vse in takrat o vzgoji še ni toliko prebrala kot zdaj. Pri hčerki Jerci je bil že sam začetek vzgoje čisto drugačen, ker je imela od rojstva posebne potrebe, pri tretjem otroku pa je bila najbolj popustljiva. Verjame, da je vzgoja drugačna od otroka do otroka, ker se seveda otroci med seboj razlikujejo, pa tudi zato, ker se sami starši z leti spreminjamo.

 

Mama ve, kaj rabi, da bo zadovoljna

Staršem in bodočim staršem bi rada sporočila, naj uživajo res v vsakem trenutku, ker gre čas še prehitro naprej. Naj se čim manj obremenjujejo z mnenji drugih, ker vsaka mama ve, kaj je najbolje ne le za otroka, ampak predvsem zanjo – kaj rabi, da bo zadovoljna in to je najpomembnejše.

 

Poslušaj tudi na: Apple Podcasts | Spotify Google Podcasts 

 

 

 

Letos se hladno vreme że nekoliko vleče v poletje, a g. Polarni medvedek je s tem precej zadovoljen - svoj zimski spanec je zdaj lahko namreč še podaljšal! G. Polarni medvedek je izredno mehka ninica, h kateri se bo vaš malček rad stiskal v sladek spanec.

 

Komentiraj