šŸŽ§ NataÅ”a Gostinčar Petre: Lomljenje tabujev

V tokratnem pogovoru je z nami gostja NataÅ”a Gostinčar Petre ā€“ mamica trem otrokom, blogerka, simpatična influenserka in velika zagovornica prikazovanja realnega življenja. NataÅ”a je znana po tem, da razkrivaĀ tabu teme in stalno ozaveŔča o normalnosti ter realnosti tem kot na primer dojenje ali pa ženska postava.

PosluÅ”aj tudi na:Ā Apple PodcastsĀ |Ā SpotifyĀ |Ā Google PodcastsĀ 

Ā 

Dojenje v javnosti Ā 

NataÅ”a svojega prvega otroka ni dojila, pri drugemu otroku pa se je na dojenje pripravila. Veliko je brala na to temo, na facebooku je bila v skupini Dojiva se, predvsem pa je pri sebi razčistila, da je popolnoma normalno dojiti kjer koli ā€“ tako kot jemo zunaj vsi ljudje, je normalno, da dojimo tudi v javnosti.

Ā 

Odprtost pride z leti in z izkuŔnjami

Kot blogerka in influenserka je NataÅ”a izpostavljena javnemu mnenju in s tem tudi nevÅ”ečnostim kritik Å”tevilnih ljudi, a pravi, da te že kar spregleda. Vsak ima pravico do svojega pogleda na svet in sama rada živi odprto, brez zadržkov, odkrito. TakÅ”nega miÅ”ljenja ni bila od nekdaj ā€“ pravi, da to pride z leti in z izkuÅ”njami.

Ima 3 otroke in ni ji težko prizanti, da ni vse vedno enostavno. ā€˜ā€™So slabi dnevi, so dobri dnevi, recimo tudi pomoč starih starÅ”ev je zelo dobrodoÅ”laā€¦ā€™ā€™. Pet let je bila z dvema otrokoma doma, a zaželela si je se naprej učiti, se izobraževati, se razvijati v tem, kar jo je Å”e vedno zanimalo.

Njen drugi otrok, hčerka Jerca, se je rodila kot nedonoÅ”enček in s posebnimi potrebami. Kljub temu, da ji tako dobro uspeva pravi, da ni prepričana, ali je zares močna, saj ā€˜ā€™Vsak starÅ”, ki se mu to zgodi, mora s tem živeti.ā€™ā€™ Pravi, da tega morda nikoli ne sprejmeÅ” popolnoma, saj imaÅ” stalno misli, kako bi otroku pomagal, da bi mu bilo bolje.

Tako kot pravijo, da čas zaceli vse rane, je tudi pri njej trajalo kakÅ”ni dve leti, da je sprejela hčerkino stanje. Včasih je težko, ko ljudje spraÅ”ujejo, a na primer otroci sploh ne spraÅ”ujejo toliko ā€“ pa tudi če, jim Jerca sama odgovori, da se je tako rodila in otroci to sprejmejo.

Ā 

Načini vzgoje od prvega do tretjega otroka

Njen sin bo Ŕel zdaj v srednjo Ŕolo in je v letih, ko je že bolj uporniŔki. Včasih jo ta prehod v najstniŔka leta tudi skrbi, a zdi se ji dobro, če ga spodbuja pri njegovih hobijih, saj s tem ohranja zanimanje za neko stvar in se v tem razvija naprej.

Pri svojemu prvemu sinu Jaku pravi, da je imela čisto drugačen način vzgoje kot pozneje.Ā Imela je drugačen pogled na vse in takrat o vzgoji Å”e ni toliko prebrala kot zdaj. Pri hčerki Jerci je bil že sam začetek vzgoje čisto drugačen, ker je imela od rojstva posebne potrebe, pri tretjem otroku pa je bila najbolj popustljiva. Verjame, da je vzgoja drugačna od otroka do otroka, ker se seveda otroci med seboj razlikujejo, pa tudi zato, ker se sami starÅ”i z leti spreminjamo.

Ā 

Mama ve, kaj rabi, da bo zadovoljna

StarÅ”em in bodočim starÅ”em bi rada sporočila, naj uživajo res v vsakem trenutku, ker gre čas Å”e prehitro naprej. Naj se čim manj obremenjujejo z mnenji drugih, ker vsaka mama ve, kaj je najbolje ne le za otroka, ampak predvsem zanjo ā€“ kaj rabi, da bo zadovoljna in to je najpomembnejÅ”e.

Ā 

PosluÅ”aj tudi na:Ā Apple PodcastsĀ |Ā SpotifyĀ |Ā Google PodcastsĀ 

Ā 

Ā 

Ā 

Letos se hladno vreme że nekoliko vleče v poletje, a g. Polarni medvedek je s tem precej zadovoljen - svoj zimski spanec je zdaj lahko namreč Ŕe podaljŔal! G. Polarni medvedek je izredno mehka ninica, h kateri se bo vaŔ malček rad stiskal v sladek spanec.

Ā 

Komentiraj